Wanneer solliciteren niet loont

Wanneer solliciteren niet loont
Artikel in De Maasdriehoek

Ottersum – Carnaval is weer achter de rug. En iedereen mag dan weer helemaal nuchter aan het werk zijn, veel mensen werken helaas niet op een plek of in een functie waar ze gelukkig zijn. Ze twijfelen enorm en hebben vaak geen idee wat ze dan wel zouden willen doen. In veel gevallen beginnen mensen dan maar met solliciteren naar andere functies. Om vervolgens afwijzing na afwijzing te krijgen. Hierdoor raken ze nog verder in de put. Dat maakt het lastig om de cirkel te doorbreken. Vraag jezelf eens af wat jij belangrijk in het leven vindt, wat je energie geeft en wat je vrolijk maakt. Om vervolgens te bepalen welk werk daar dan mooi bij aansluit. Mia Schuit van Hello Future uit Ottersum legt uit;.

Dat veel mensen niet met plezier naar het werk gaan hoor ik heel veel om mij heen. In Belgie is daar recent onderzoek naar gedaan. “Maar liefst 1 op de drie veertigers in vlaanderen zou graag een andere job doen” . “Daar schrik ik niet eens van”. Mensen nemen vaak niet de tijd om goed na te denken over zichzelf. Ze gunnen het zichzelf niet om hier tijd en geld in te investeren. Vaak wordt gewacht totdat het bijna te laat is en mensen zelfs ziek worden. Pas dan denkt men aan loopbaanplanning. Dat is jammer, kiezen gaat namelijk beter wanneer er perspectief is. Als het duidelijk is hoe de volgende stap er uit zou moeten zien, is dit meteen terug te zien in de motivatiebrief en CV. Hiermee wordt de kans op een positieve reactie aanzienlijk groter. Welke werkgever wil er nu niet werken met echte betrokken en enthousiaste mensen!

Wanneer je er niet alleen uitkomt is het raadzaam om begeleiding te zoeken. Afhankelijk van de situatie kan dit bij je HR adviseur, je teamcoach of bij een onafhankelijk loopbaanadviseur, zoals ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *