Help, er komt water uit mijn buik??

HELP ER KOMT WATER UIT MIJN BUIK
Wat een mooie week is dit. En hij is nog niet eens voorbij.
Zo was ik bij Heidi Jansen. Van Heidi Jansen heb ik het vak van loopbaanadviseur geleerd. Dat was super want zij inspireert mij altijd enorm. Ze heeft vaak mooie verhalen en leuke voorbeelden die tijdens een gesprek soms zomaar voorbij komen. Dat is fijn, want ook ik heb het nodig dat er zo nu en dan even iemand met mij meedenkt. En dan liefst met een lach.
Dit keer vertelde ik haar over mijn eigen onzekerheid. Waar ik ook wel eens mee te maken krijg. Vooral wanneer ik mij vergelijk met anderen. Iets wat je natuurlijk NOOIT moet doen. Maar ja, ook ik ben maar een mens. In mijn vorige leven als medewerker bij een bank, heb ik dat ook wel eens gehad. Het gevoel dat ik niet begrepen werd. Ik hield dan maar mijn mond. Want ja “zij begrijpen mij toch niet”. Dat was maar af en toe hoor, met name de laatste tijd. Daarom ben ik uiteindelijk ook weg gegaan….maar dat doet er nu even niet toe, of….

Ben jij een vergiet?
Dat “buitenbeentje gevoel” is natuurlijk nergens voor nodig. Maar soms gebeurt het gewoon dat je in het gezelschap verkeerd waar je je niet begrepen voelt. En dat was dus laatst ook het geval. Ik zat daarover vorige week tijdens ons gesprek een beetje mijn hart over te luchten toen ze opeens riep:
Zei: “Ach jij voelde je dus een vergiet!”
Ik: “ Huh?”
Ze keek paniekerig naar beneden en riep; “ Help ik lek, er komt water uit mijn buik”? En dat gebeurt bij de rest niet?
Ik keek haar vreemd aan.
Ja, zei ze, “een vergiet tussen de pannen, jij lekt en zij blijven lekker droog?
Ik: “Ehm….ja mijn energie liep er aardig uit als je dat bedoelt”?
Zei: “ En dat je maar probeert een pan te worden, wat natuurlijk nooit lukt?”
Chips ja….dat was het natuurlijk. Ik als vergiet zat tussen de pannen. En dat kletst niet zo lekker. Terwijl de pan de pasta kookt, laat ik ze uitlekken! Da’s heel iets anders natuurlijk. Wat een Eye opener. Ik deed mijn best om een pan te zijn, maar als vergiet gaat dat helemaal niet. En dat wil ik ook eigenlijk helemaal niet!

Dankbaar
Wat een leuke wijsheid weer, En daar ben ik dan zo dankbaar voor.
Ik ben lekker een vergiet, ik hoef geen pan te zijn. En ik zit lekker tussen de andere vergieten. En soms ook tussen pannen, of potten of waterkokers, maar dat maakt het leven alleen maar leuker want het is toch een mooie aanvulling op elkaar.

Ook een vergiet tussen de pannen?
Voel jij je soms ook een vergiet tussen de pannen op je werk? Heb je het gevoel dat je energie eruit loopt. Bedenk dat dat niet aan jou ligt, en ook niet aan de pan. Soms is er geen match of klikt het gewoon niet meer. Dan is het tijd om te onderzoeken wat er precies aan de hand is. En –als het nodig is- waar je je wel thuis voelt. Waar je wel energie krijgt en geïnspireerd wordt. En lukt het je niet alleen om de antwoorden te vinden? Nou dan kun je altijd nog terecht bij een goede loopbaanadviseur of coach!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *