Nieuwjaarsgroet HelloFuture in TOPIC

Mooie start van 2018
Als ik 80 ben…Ken jij ze ook? Mensen die weten wat ze willen en daarvoor gaan? Mensen die vanuit het niets toch iets maken en er veel mee bereiken? Je vraagt je soms af, hoe doen ze dat nou. Het gaat ze zo gemakkelijk af. Betrap jij jezelf dan ook op gedachten als: ‘Dat is toch niet voor mij weggelegd’ , ‘Ik heb dat talent niet’ of ‘Hij heeft altijd geluk’.

Wat als je deze gedachten nu eens omdraait? En je je voorstelt hoe het zou zijn om zelf datgene te doen waar jij van droomt. Gedachten kun je namelijk WEL beïnvloeden. Hoe zou het toch zijn wanneer jij zelf in je dromen gaat geloven en stap voor stap naar jouw doel toe werkt? Hoe trots ben je dan op jezelf? Geloof mij, dat kan. Maar er is wel iets voor nodig: in mijn beleving is dat
PASSIE, LEF en de WIL om er echt voor te gaan.

Passie: doe datgene waar je echt energie van krijgt. Dat waarvan je pretlichtjes in je ogen krijgt. Datgene wat energie geeft en waar je van gaat stralen. Zo haal ik heel veel energie uit mijn werk, dat straal ik uit als ik er over praat en geef ik terug zodra ik aan het werk ben.

Lef: lef is in mijn beleving iets doen wat je normaal gesproken niet snel doet. Wat voor jou spannend is en uitdagend. Waar je je eigen grenzen in moet verleggen. Maar wat ook een enorme kik geeft wanneer je je grenzen hebt verlegd en het hebt gedaan! Dat heb ik altijd met hoogtes, ik durf de bergen niet in, maar wanneer ik toch op het topje sta is het zo geweldig!

Wil: wanneer je voelt, ”ik WIL echt “. Bijvoorbeeld ik wil anders leven, ander werk. Je weet en voelt in ieder geval wat je niet wilt. Of je wordt gedwongen om naar ander werk te zoeken. Dan zorgt de urgentie voor het echt willen.

Als alle drie elementen aanwezig zijn, zijn de meest belangrijke ingrediënten aanwezig om te bereiken wat je graag wilt. Ga ervoor! Dan kun je op je 80ste je –kleinkinderen of medebewoners met trots vertellen over jouw passie en hoe je dit alles voor elkaar hebt gekregen! Hoe gaaf is dat! Bij de gedachten alleen al ga ik het nieuwe jaar vol energie in.

Zalig nieuwjaar allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *