Van werk zoeken naar werk vinden, een groot verschil!

Samen sterker
Vorige maand was ik te gast bij de bibliotheek om een aantal werkzoekenden tijdens de Walk&Talk bijeenkomst mee te nemen in de nieuwste ontwikkelingen bij het vinden van werk. De walk&talk is in het leven geroepen door Debbie Heijne. Haar wens was om mensen die op zoek zijn naar een andere baan een platform te geven om elkaar te motiveren en inspireren. Zij zelf heeft ervaren hoe moeizaam en soms eenzaam het vinden van een andere baan kan zijn.

Daar zit je, zonder werk
Dit herken ik ook vanuit mijn dagelijks werk. Het zoeken naar een nieuwe baan -terwijl je al zonder werk thuis zit- kan enorm tegenvallen. Het is soms zelfs een eenzaam bestaan ondanks (of eigenlijk dankzij) de goedbedoelde ongevraagde adviezen van familie, vrienden, ex-collega’s en andere mensen uit de nabije omgeving die graag zien dat er wat schot in de zaak komt.

Al die emoties…
De eerste maanden gaat het nog wel. In een aantal gevallen is er sprake van opluchting (de kogel is eindelijk door de kerk) maar nog vaker is er sprake van teleurstelling, woede, verdriet en alle emoties die horen bij het nemen van afscheid. Vooral als er sprake is geweest van een langer dienstverband worden de eerste maanden over het algemeen in beslag genomen door gevoelens van rouw.

Nu weer aan de slag, dus meteen een CV
Maar na een aantal maanden willen mensen weer aan de slag. Vaak wordt gestart met solliciteren. Dat lijkt simpel, even een sollicitatiebrief, de oude CV weer een beetje opkrikken en gewoon gaan! Maar dat blijkt –uitzonderingen daargelaten- enorm tegen te vallen. De CV en motivatie geven helemaal geen aanleiding om uitgenodigd te worden. Je belandt op de stapel en na een tijdje geef je de moed al bijna op. En dan begint het eenzame bestaan. Daar waar in eerste instantie de omgeving nog heel begripvol is, wordt de werkzoekende na een tijdje, ook steeds vaker overspoeld met vragen als: “ zal ik je brief eens goed doornemen” of “ Die CV van jou, ik zou dat anders doen”. Zo raakt de werkzoekende eigenlijk steeds onzekerder, terwijl dat helemaal niet nodig is!

Wat wil ik eigenlijk echt?
Van de mensen die ik spreek en die meteen aan de slag zijn met solliciteren, heeft toch een flink aantal vaak niet scherp op het netvlies waarom ze eigenlijk die baan willen waar ze voor gaan. Vaak is het vooral een logisch gevolg op wat ze al deden, maar of het ook de voor hen beste optie is, dat valt nog te bezien. Dan kan het helpen om gas terug te nemen, te herontdekken wat nu de echte passie is en in welke banen je dat terug vindt. Versnellen door stil te staan!

Wat kan ik eigenlijk echt?
En dan, de vraag “maar kan ik dat eigenlijk wel?” Stel jezelf de vraag eens wat je altijd goed deed in je werk, waar je complimenten over kreeg. Waar je advies over gaf en waar je pretlichtjes bij in je ogen kreeg. Je kwaliteiten en talenten –weer- ontdekken.

Is hier werk in te vinden
En dan de kansen op de arbeidsmarkt. Wat is reëel? Is het haalbaar en wat is er voor nodig om deze droom uit te laten komen. Denken in kansen en deze toetsen. Deze kleine stapjes leiden uiteindelijk tot een nieuw perspectief. Je ziet de mogelijkheden, iets wat jij kunt, wat jouw energie gaat geven en waar ook werk in is te vinden.
Natuurlijk, bij de een gaat dit proces sneller dan bij de ander, maar mijn ervaring is dat het werken aan nieuw perspectief al energie geeft, dit maakt je positiever en enthousiast over je toekomst. Je krijgt weer zin in je nieuwe baan. En dat wordt opgemerkt door je recruiter, je straalt dit uit op je CV, in je netwerk activiteiten en tijdens je sollicitatiegesprek!

Moraal van het verhaal
Haastige spoed levert zelden iets goeds.

Geef jezelf tijd om te ontdekken, wat je graag deed in je werk, waar je goed in was, waar je complimenten over kreeg. Kom even tot rust en sta stil bij zaken die voor jou belangrijk zijn in het leven…om vervolgens op zoek te gaan naar een realistische volgende stap!
Je zult merken dat het werk vinden steeds meer energie geeft en het vinden van die baan eerder lukt!

Mia Schuit
Loopbaanadviseur bij HelloFuture
2 mei 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *