Wat doet een loopbaanadviseur nou eigenlijk?

Zodra ik vertel dat ik loopbaanadviseur ben, krijg ik vaak een opmerking als: “ Oh leuk, ik ken ook nog een coach, of therapeut”. Soms word ik zelfs vergeleken met een psycholoog”.
Toen dat de eerste paar keren gebeurde was ik verbaasd. Tegenwoordig begrijp ik het wel. Want wat is nou precies het verschil tussen een loopbaancoach en een andere coach of therapeut?

Ik vind het tijd worden om te vertellen wat ik nu eigenlijk doe.
En waarom ik dat doe
En wat je er aan zou kunnen hebben.

Want ik zit er helemaal vol van. En het is heel zonde als jij er geen weet van hebt. Want misschien zit jij nou net te wachten op een goede loopbaanadviseur en beland je bij een coach. Of wil je juist graag een goede therapeut omdat die jou veel beter kan helpen, en kom je uit bij een loopbaancoach. En dat is toch jammer want dan krijg jij nog niet de begeleiding die jij nodig hebt.

Als loopbaanadviseur begeleid ik iedereen die een vraag heeft over zijn of haar (loop) baan. De baan die je nu hebt, de baan die je zoekt of je loopbaan in de toekomst.
Om je een idee te geven met welke dilemma’s mensen bij mij komen heb ik er enkele voor je op een rijtje gezet;
– Jij merkt dat je het eigenlijk helemaal niet meer naar je zin hebt op je werk, je weet niet wat de oorzaak is maar je wilt het wel veranderen;
– Je maakt je zorgen over je werk in de toekomst omdat je het werk wat je doet niet kunt of wilt volhouden tot je 67ste
– Je baan houdt op te bestaan en je wordt boventallig;
– Je niet prettig samenwerkt met je collega’s of je leidinggevende;
– Je een nieuwe baan zoekt en je weet niet goed hoe dit aan te pakken
– Je zoekt hulp bij het maken van een goed CV
– Je zoekt hulp bij goed gebruik van LinkedIn bij het zoeken naar werk.

Herken jij een van deze dilemma’s? Of heb je een vergelijkbare vraag? Dan ben je bij een loopbaanadviseur aan het juiste adres. Het antwoord vinden op deze vragen daar begeleid ik bij. Zodat je weet waardoor je het niet meer naar je zin hebt en wat je eraan kunt doen. Of doordat je een duidelijk beeld krijgt over het werk wat je wel kunt en wilt volhouden tot je AOW leeftijd. En ga zo maar door.

Waarom doe ik dit
Als leidinggevende én in mijn persoonlijk leven heb ik ervaren dat werk een heel belangrijke plaats inneemt in je leven. Met werken verdien geld. Je hebt nu eenmaal geld nodig om van te leven en leuke dingen te kunnen doen. Maar geld is meestal niet de belangrijkste en zeker niet enige motivator om te werken.
Werk zorgt voor een bepaalde voldoening, je wordt gewaardeerd, je telt mee. Als er iets mis is in je werk dan zorgt dat er vaak ook voor dat je niet lekker meer in je vel zit. Dan kan het gebeuren dat je slechter slaapt, meer piekert, een korter lontje krijgt en ga zo maar door. Die neerwaarste spiraal kun je vaak alleen zelf doorbreken. Door echt aan de slag te gaan. Te gaan onderzoeken en ontdekken.
En daar begeleid ik -als loopbaanadviseur- jou bij. Net zo lang totdat jouw doel is bereikt. Omdat ik jou dat van harte gun, net zoals ik mijzelf dat enkele jaren geleden cadeau heb gedaan en nog iedere dag ervaar hoe goed dit heeft uitgepakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *