Hello Future in Maasdriehoek

Hello Future en Mia Schuit werken aan (leuker) werk

OTTERSUM | Een nieuwe impuls voor je huidige job, op zoek naar een nieuwe baan of toe aan een complete carrièreswitch? Mia Schuit van Hello Future uit Ottersum helpt daarbij verder. “Het is geweldig om mensen te zien opbloeien omdat zij weer plezier in hun werk hebben.”

Door Jos Gröniger

De Bergense, die op 1 november haar eigen onderneming startte was 22 jaar in diverse functies werkzaam bij Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen. De veranderingen in haar eigen werksfeer gaven Mia Schuit de voldoening en de motivatie.

Mooie werkplek
“Ik heb veel verschillende functies gewerkt en heb me vooral bezig gehouden met het coachen en begeleiden van mensen”, zegt de loopbaanadviseuse, die zelf een carrièreswitch maakte. “Ja, dat kun je zo wel stellen ja. Als loopbaancoach doe ik nu wat ik altijd al leuk gevonden heb. Ik ben nu zelf ondernemer geworden en dat is een bewuste keuze geweest. Ik bepaal nu samen met de cliënt hoe het traject verloopt en wanneer het afgerond kan worden. Zo begeleid ik in bepaalde situaties mensen totdat ze aan het werk zijn in hun nieuwe baan. Dat is vrij uniek.”
Voldoening van haar werk heeft Mia Schuit als voor een cliënt de juiste job gevonden is, of deze op een bestaande werkplek zijn of haar kwaliteiten anders benut worden waardoor er met een lach gewerkt wordt. “Dat geeft voor werknemer en werkgever het optimale resultaat.”
Hello Future is het bureau dat mensen in alle rangen en leeftijdscategorieën de helpende hand biedt. Dertigers en veertigers die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen vinden hulp bij hun zoektocht. “Maar ook voor vijftig plussers sta ik klaar. Voor hen is er evengoed een mooie plek.”

Diensten
Hello Future helpt ook werkgevers die hun medewerkers willen ondersteunen bij een eventuele carrièreswitch, maar ook particulieren zijn welkom. Die ontdekkingstocht naar de volgende stap start bij het in Ottersum gevestigde bureau. “Je kunt hier terecht voor een loopbaanadvies waarbij we wensen en mogelijkheden goed inventariseren. In gemiddeld zes tot acht tweewekelijkse sessies wordt het de cliënt duidelijk wat de volgende stap is en hoe dit bereikt kan worden”, zegt Mia Schuit. Hello Future begeleidt cliënten ook de arbeidsmarkt op. “We maken een uniek CV en via goed gebruik van social media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter zorgen we dat mensen gezien worden. Daarnaast trainen we op gesprekken, presentatie en het netwerken.”
Wanneer de wegen werkgever en werknemer in overleg scheiden en het gewenst is dat het gekozen traject begeleid wordt via outplacement is Hello Future een geschikte en objectieve partner. “Ik begeleid dan tot het moment dat er een passende nieuwe baan gevonden is”, zegt Mia, Je ziet dat Hello Future voortdurend klaar staat voor werknemers, werkgevers en werkzoekenden. De gepassioneerde coach doet dat vanuit een missie: “Ik wil voor iedereen in het land van de werkenden een mooie plek vinden. ‘Niet moeten maar mogen werken’ is het uitgangspunt.”
Meer informatie: Hello Future, Mia Schuit, St. Janstraat 22C Ottersum. Tel. 06-57446218, hellofuture.nl of e-mail: info@hellofuture.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *